lækre hjemmelavede flødeboller

Sådan laver du nemme og lækre hjemmelavede flødeboller

Hvis du er en stor flødebolleelsker, som har prøvet lidt af hvert inden for flødebolleverdenen, så er det på tide at du prøver at lave dine egne flødeboller! Her kan du følge en nem opskrift, cirka 60 min., på lækre flødeboller som du kan lave helt fra bunden.

For at lave 12 flødeboller skal du bruge: ca. 125 g marcipan, 1,5 dl æggehvider, 275 g sukker, 125 g glukosesirup, ¾ dl vand, ½ tsk. vaniljepulver og 500 g chokolade.

Marcipanbunde:

Det første du skal bruge, er marcipanen. Her skal der laves 12 cirkler, omkring 5 cm i diameter. Dette kan du gøre ved f.eks. at rulle marcipanen ud i en firkant og derefter udskære 12 cirkler. Derefter skal du lægger marcipanbundene på en bageplade og bag dem ved 175°- varmluft, til de er gyldne. Det svarer ca. til 7 minutter, men husk at hold øje med dem, da de kan have brug for mere eller mindre. Når bundene har bagt, så lad dem køle på en bagerist.

Flødebolleskum:

Nu køler bundene af, så du kan gå i gang med at lave flødebolleskummet. Start med at pisk dine æggehvider og sukkeret sammen med en røremaskine til det skummer. Du skal bruge du kun bruge 25 g sukker.

Når du har pisket det sammen, skal blande resten af sukkeret (250 g), vand og vaniljepulver sammen og bringe det i kog i en gryde- helst tykbundet. Det skal op på 117 grader, her er det nemmes at bruge et madtermometer til at måle den præcise temperatur.

Når sukkermassen er færdig, så hæld den i en tynd stråle ned i æggehviderne. Det vigtigt at der er konstant piskning ved højhastighed, mens sukkermassen bliver hældt i. Pisk ca. 7 minutter, (plus, minus), og så er skummet færdigt når det er sejt og fast- lidt ligesom guf. Fyld det herefter i en sprøjtepose.

At samle flødebollerne:

Nu har du alt du skal bruge til første trin af at samle dine flødeboller- bunde, skum. Finde dine marcipanbunde frem og begynde at sprøjte skum på- det skal starte næsten helt ud til kanten. Kør derefter i en slags spiral op, og gør spiralen mindre og mindre, så der kommer en spids på toppen. Flødebollerne skulle gerne have en slags trekantform. Når du har gjort det på dem alle, så lad toppene køle af i ca. 1 time ved sturetemperatur.

Når flødebollerne er ved at være klar, så smelt chokoladen så den er klar til brug. Hæld derefter den smeltede chokolade op i en cylinderform, f.eks. et højt glas. Det er vigtigt at chokoladen ikke er for varm. Dyp så en flødebolle i chokoladen, ryst det overskydende chokolade af- forsigtigt, og så hurtigt flødebollen rundt og stil den. Her kan du selv bestemme om du vil pynte den med noget eller bare lade dem stivne. Gør sådan med resten af flødebollerne, du kan evt. pynte nogle og lade nogle være uden pynt.

Og bum, så har du lavet 12 lækre og hjemmelavede flødeboller som du kan dele med dine familie eller venner.

Hvis du synes at det var helt vildt at lave flødeboller og mangler en sjov aktivitet at lave med en ven, så gå ind på https://www.flodebollekursus.dk og tilmeld dig et flødebollekursus tæt på dig, så du kan blive mester i hjemmelavede flødeboller!

Se også