Udgivet i Livsstil

Sådan bruger du LED strips til at skabe et hyggeligt lys derhjemme - 6 gode råd

Af Veninde.dk

Vi følger med i andres liv på sociale medier, og derigennem finder vi inspiration til vores egen indretning. Nogle gange er det dog svært at se sig ud af, hvad folk gør for at skabe en hyggelig stemning i deres hjem. Det ligner mange gange dyre løsninger, som man umiddelbart ikke selv har råd til, men heldigvis findes der måder, hvorpå du kan indrette dig selv lækkert, uden du behøver at finde den store pengepung frem. Et godt sted at starte er ved at montere LED strips i dit hjem.

Hvad er LED strips?

Måske har du hørt om LED strips før, og måske har du ikke. Lige meget hvad, så er de blevet populære rundt om i verden de seneste par år. LED strips er bånd, hvor der sidder en masse små LED-pærer langs båndet. Båndet er dobbeltklæbende, hvilket vil sige, at du kan montere dem næsten alle steder i dit hjem.

De er som regel 1 cm bredde og kun et par millimeter tykke, hvilket gør dem nemme at skjule. Fordi det er LED-pærer, behøver du heller ikke bekymre dig om varmeudledningen, det er kun glødepærer, der bliver varme, og derfor skal du ikke frygte, at de skader hverken dit hjem eller personer, som skulle komme i kontakt med dine LED strips ved et uheld.

Monter dem på hylder, reoler og alle andre steder

Det gode ved LED strips er, at de kan fremhæve enhver lille detalje i dit hjem. De skaber en virkelig fed effekt, idet lyset kommer indefra eller bagfra de møbler, hvor du monterer dem. Har du f.eks. en reol med billeder eller figurer, som du ønsker skal stå frem, hen på de sene timer, så kan du med en LED strip skabe det spotlight, du søger.

Mange vælger også at montere strips under skabene i køkkenet eller bagpå fjernsynet, idet det skaber hygge at lyset kommer fra forskellige steder i dit hjem. Du kan altid tænde og slukke de forskellige strips, så du ikke behøver at have alle tændt på en gang. Du kan klikke her og se et stort udvalg af led strips, hvor du kan finde dem, der passer ind i dit hjem.

Få farver ind i dit hjem

En anden fordel ved LED strips er, at du kan få dem til at lyse i et hav af farver. Mange LED-pærer lyser kun med et klart hvidt lys, men med LED strips er mulighederne mange. Med en fjernbetjening kan du ændre farverne på de individuelle strips, hvilket betyder, du kan skabe lige præcis den stemning, som du ønsker. Enten kan du have den samme farve i hele hjemmet, hvilket skaber enkelthed og ro, men du kan altid ændre på disse farver, hvis der skal ske lide mere.

Op til højtider er det som regel sjovt at lege med farverne, hvilket kan bidrage til at oppyntningen får det ekstra skub. Det gode er, at det er dig selv, som bestemmer, og dermed er det også kun din egen fantasi, der sætter grænser for, hvad du kan med LED strips.

Skab vægkunst med LED strips

Hvis man er til den kreative side, så kan man også prøve på at placere sine LED strips synligt. Man kan eventuelt lave abstrakte figurer eller skrive sit familienavn på væggen med LED strips. Det er noget, man ikke ser mange andre steder, så det vil helt sikkert være med til at gøre dit hjem unikt.

Hvis du har billedrammer på væggene, kan du også montere strips enten rundt om eller bag på, for at få fokus hen på væggen. Igen er det kun din fantasi, der sætter grænser, men overvej gerne, hvad du vil, inden du klistrer dem direkte op på din væg.

Et sikkert hit på børneværelset

Har du børn, så er det stensikkert også et hit med LED strips på deres værelser. Tænk at man som pige kan få lov til at have lyserødt lys inde på sit værelse, eller at man som dreng kan få farven af lyset til at matche med det fodboldhold, han holder med. Det giver børnene frihed til at være kreative og have medbestemmelse over, hvilket udtryk de ønsker for deres eget værelse, og det er helt sikkert også noget, de stolt vil vise frem til deres venner, når de har dem på besøg.

Hvis du har et barn eller en kæreste med et gaming-setup et sted i hjemmet , så vil de helt sikkert også synes, det var noget af de bedste, hvis du hjalp dem med at montere LED strips. Mange kendte inden for gaming har, når de streamer, en masse LED-lys rundt omkring i rummet, hvilket får det hele til at se mere fancy ud. Den følelse kan man få hjemme ved blot at montere LED strips bag på en monitor, under keyboardet eller under bordet, hvorpå hele ens setup står.

Find andre lyskilder end LED strips

Det vigtigste for at skabe et hyggeligt hjem er, at du har forskellige lyskilder i dit hjem. Derfor skal alt dit lys heller ikke komme fra LED strips. Det er vigtigt, at du har lamper rundt omkring, som også kan oplyse rummet. Du kan vælge at pærerne til disse lamper også er LED-pærer, og du kan sågar finde LED-pærer til lamper, som også kan skifte farve.

Dermed behøver du ikke gå på kompromis med den stemning, du forsøger at skabe, samtidig med du har lamper, der kan oplyse hele rummet. Eventuelt kan du finde mange finurlige lamper med et ikke så kraftigt lys, der kan bidrage til den ønskede stemning i dit hjem.

Den flyvende seng

Har du mod på et sjovt og kreativt projekt, så læs med her. En måde man også kan bruge LED strips er, hvis du skal have en ny seng. Har du nogensinde sovet på en seng, der svæver frit i luften, nej vel? Det kan godt være du praktisk talt ikke kommer til at gøre det i dette tilfælde heller, men du kan skabe en illusion af, din seng svæver. Måden du gør det på er, at du i bunden placerer træpaller, hvor du placerer en tyk træplade ovenpå.

Det er vigtigt pallerne ikke går hele vejen ud til kanten af træpladen, der skal gerne være god plads på alle sider. Ovenpå træpladen kan du placere din madras, og i underkanten af pladen monterer du LED strips hele vejen rundt. Når man tænder for sine LED strips vil man have en fornemmelse af, at sengen svæver over jorden. Lad vær med at tænke, du kan bruge den ekstra plads under sengen til opbevaring, det ødelægger den ønskede effekt.