Udgivet i Oplevelser

På venindetur til Lanzarote  - 5 tips til at få den bedste tur

Af Veninde.dk

Nogle gange så kan der gå for meget hverdag i hverdagen. Når det sker, så kan det være en god ide at finde en måde, hvorpå du kan bryde med det hele – for eksempel ved at tage en veninde med ned i det varme og afslappende Spanien på den kanariske ø Lanzarote. Her er der masser af forskellige seværdigheder, et fantastisk natteliv og en masse skøn sol, som I kan ligge og nyde på en strand med en kold øl.

Er det noget for dig? Så kan du læse med lige her og blive klogere på, hvordan du får den absolut bedste tur med mulighed for masser af afkobling. Her får du nemlig 5 tips til, hvordan du får den bedste tur til Lanzarote.

1. Research

Inden du tager på en tur til udlandet – uanset hvor du skal hen – kan det være en god ide at dykke lidt ned i det materiale, der er at finde på både biblioteket og på internettet og lave en smule research. På den måde kan du forberede en tur, som du aldrig glemmer.

Der er mange, der er fortalere for, at man bare tager afsted og ser, hvad der sker – og det kan bestemt også have sine fordele! Dog kan det også føre til en følelse af, at man slet ikke får udnyttet den tid, man nu engang har i udlandet. Hvis du skal en tur til Lanzarote, kan du derfor med fordel lige lave et hurtigt opslag på nettet og på den måde blive klogere på, hvad der er værd at bruge tid på, når du kommer frem.

2. Spar penge – rejs udenfor sæson

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er stor forskel på at rejse indenfor og udenfor sæson – særligt prismæssigt. Og det gælder bestemt også, når du skal besøge Lanzarote. Her vil det klart være bedst for dit budget, hvis du vælger at booke en rejse i enten mart, oktober eller november, mens det vil være væsentligt dyre at rejse derned i månederne juni, juli, august, december og januar. Både februar, april, marts og september er mere moderate i priserne, så her kan du også sagtens tage af sted, hvis du blot vil undgå den helt dyre rejse.

3. Hvordan er vejret?

Mange rejser til de spanske øer i håbet om at få en lidt varmere sommer, end den som Danmark normalvis kan byde på. Hvis det også er grundlaget for din rejse, så er det ikke helt ligegyldigt, hvornår du vælger at besøge øen – men heller ikke hvilken del, du vælger at rejse til.

De to varmeste måneder på Lanzarote er august og september – hvilket også til dels er årsagen til, at de tilhører den dyre og den moderate prisklasse – mens juli og august er månederne med de fleste soltimer.

Dertil kommer, at den vestlige del af øen ofte er en smule varmere og mere tør, end den østlige del, hvorfor du med fordel kan være opmærksom på din lokation, når du booker rejsen – i hvert fald hvis du har en præference i forhold til vejrforhold. Hvis du til gengæld går op i frodige omgivelser, så vil du have større glæde af et besøg på østsiden.

4. Øens festpunkter

Når nu man er afsted på tur med sin veninde, så er det nogle gange fristende at tage ud og gøre nattelivet farligt – eller i hvert fald lige at få en kold øl. Hvis det også er noget, som I har interesse i, så vil I med garanti finde jer godt til rette i de tre badebyer Puerto del Carmen, Arrecife og Playa Blanca.

Her er nattelivet nemlig koncentreret, og derfor vil du kunne besøge lige netop den bar, der taler mest til dig. Det kan være en bar, der er hugget ind i siden på et bjerg, eller det kan være en helt almindelige strandbar – det er helt op til dig!

Hvis I er helt tossede med fest og farver, og bare gerne vil ned og slå jer løs, så kan I med fordel undersøge, hvornår der bliver afholdt forskellige festivals på øen. De har nogle stykker, som det bestemt er værd at give et kig og faktisk centrere jeres rejse omkring.

5. Tag en gruppe afsted og spar penge

Hvis du har en hel gruppe af venner og veninder, så kan det godt betale sig at invitere dem alle sammen. Nogle rejseselskaber giver nemlig rabat, hvis I er flere, der tager afsted. Dog vil det aldrig være muligt at få den samme tur, hvis I er to der tager afsted, som hvis I er 10. Derfor er det en vurdering, som I skal tage med hinanden, så turen ikke pludselig bliver til noget, som I slet ikke var interesserede i.