Udgivet i Kost og Krop

Har du hørt om massagepistoler? Hvad er det, og hvorfor vil du elske dem?

Af Veninde.dk

Forestil dig hvis du kunne få en dybdegående og muskelafslappende massage hjemme i din egen sofa, uden at skulle betale for en dyr massør. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men alt du behøver er en god massagepistol. 

Måske har du hørt om massagepistolen før, men kender ikke til dens mange fantastiske egenskaber. En pistol som kan massere? Hvordan pokker fungerer det? Vi har svarene til dig i denne artikel. Stift bekendtskab med den fantastiske massagepistol og bliv klogere på, hvorfor det er et apparat, som du bare må og skal eje derhjemme.

En kombination af en massagebold og en boremaskine

En massagepistol ligner faktisk lidt en stor boremaskine, men i stedet for et bor for enden, så har pistolen en lille bold lavet i gummi. Massagepistoen er batteridrevet og fungerer ved at laver små hurtigt skub med gummi-bolden for enden. Faktisk laver den hele 40 stød i sekundet!

Denne form for massage kaldes percussionsterapi, og det er faktisk noget de professionelle fysioterapeuter gør brug af, når de arbejder med ømme og stramme muskler. Men du behøver ikke gå til en fysioterapeut for at få behandling længere, for nu kan du købe pistolen hjem til dig selv og klare terapien fra din egen sofa.

Sådan fungere en massagepistol

Okay, så du modtager 40 stød i sekundet med en gummibold, men hvad pokker gør det godt for? Massagepistolen virker til at blødgøre dit bindevæv omkring dine muskler. Musklerne kan føles stramme og ømme efter en omgang træning. Når ens muskler masseres, så sendes der automatiske signaler til hjernen, hvor kroppen siger. "Nu er det tid til at slappe af". Stofferne i dine bindevæv begynder faktisk at blive flydende, hvilken løsner stramheden op, og mindsker ømheden. 

Det lyder alt sammen meget kompliceret, men det er det faktisk overhovedet ikke. Alt du skal gøre er, at placere din massagepistol oven på den ømme muskel og bevæge den over området i 10-20 minutter, så vil du allerede kunne mærke en verden til forskel. 

Massagepistolen til sportsudøvere

Alle kan få ømme muskler. Nogle får ømme muskler af at sove forkert eller sidde for meget ned. Derfor er det en god ide for alle at anskaffe sig en massagepistol. Dog er det smarte apparat er særligt effektivt til dig, som udøver sport.

Det kan for eksempel være du dyrker fitness, crossfit, holdsport eller løber. Disse aktiviteter kan hurtig lede til ømme muskler. Mange gange kan man faktisk blive forhindret i at træne eller løbe, fordi musklerne er alt for ømme til at kunne præstere noget som helst. Derfor tager man ofte en hviledag eller to, så musklerne kan komme sig. 

Vi siger naturligvis ikke, at du ikke må tage hviledage mellem din træning, MEN du kan, hvis du vil, fremskynde helingsprocessen, hvis du bruger en massagepistol. Hvis du er interesseret i at investere i det smarte apparat, så kan du finde de bedste tilbud på massagepistoler, så du ikke behøver bruge en hel formue.

Bliv 'fit for fight' uden ømme muskler

En massagepistol afhjælper ømhed og stramme muskler og gør, at du hurtigere kan restituere. Forestil dig at du har været igennem en hård omgang træning, og dagen efter er dine muskler så trætte og ømme, at du dårligt kan komme ned af trapperne. 

Hvis du gør det til en vane, at bruge din massagepistol efter hver træning, så vil du mærke en verden til forskel dagen efter. Du kan fremskynde din helingsproces og mindske muskelømhed ved blot at bruge en massagepistol 10 minutter om dagen. 

Brug din massagepistol til opvarmning

Det er ikke kun efter træningen, at det er smart at bruge en massagepistol. Faktisk kan den også gøre underværker, før du træner. Til opvarmning kan du give musklerne et par sekunder med pistolen for at blødgøre og varme dem op. Du kan fokusere massagen på dine ben, balder, overkrop, ryggen eller hvorend det lige passer dig. 

Det kan godt være det føles en smule ubehageligt at bruge massagepistolen til at starte med. Faktisk kan det næsten gøre ondt. Derfor er det en god ide, at starte med kun at bruge pistolen i et par sekunder, så din krop vænner sig til fornemmelsen af at blive masseret med den lille gummibold.