Udgivet i Kost og Krop

Har du problemer med dit (eller kærestens) nattesnorkeri? Her er 10 gode råd I kan prøve for at mindske snorken

Af Veninde.dk

Har du eller kæresten problemer med nattesnorkeri? Det kan virkelig ødelægge ens og andres dag, da undersøgelser viser at man faktisk sover bedre hvis man ikke snorker. Når man snorker, så får kroppen ikke nok luft til at hvile helt. Så hvis du ofte føler dig træt, så kan det godt være pga. dit snorkeri. Hvis din kæreste snorker, så send dem denne artikel, så de kan få gode ideer til at stoppe.

1) Tænk på hvordan din krop ligger når du sover   

Faktisk så er den stilling din krop ligger i vigtig, hvis du har problemer med at snorke. Undersøgelser har bevist at den bedste måde at ligge på når man sover, er at sove på siden. Hvis man sover på ryggen, så kan ens tunge blokere for luftrøret, så man ender med at snorke, og når man ligger på maven så kan ens ansigt og luftkanaler blive blokeret af puden man ligger på. Så næste gang du ikke vil snorke, så prøv at sove på siden.

2) Du kan eventuelt prøve et snorkeplaster og andre dimser fra nettet

Der er utroligt hvor mange ting man kan finde på nettet, men en af de mange ting man kan finde, er måder hvorpå man kan stoppe med at snorke. Der findes mange sider med mange ting man kan prøve for at stoppe snorken, og dette link er en af de gode. Et næseplaster vil åbne for iltgennemstrømningen i dine luftkanaler. Det er billigt og helt klart værd at prøve, da det er en nem løsning.

3) Er du ikke bange for lidt elektricitet?

I den lidt dyre ende findes der armbånd der har lydcensorer, der kan høre når man snorker og giver én et lille stød, hver gang man laver et brøl. Dette kan, i teorien, vende din krop til at den skal stoppe med at snorke. Det er næsten ligesom at træne en hund, men i stedet for en hund så er det ens egen sovende krop der trænes.

4) Måske du skal gå til lægen og blive undersøgt

Nogle gange så kan man bare ikke gøre for at man snorker, da nogle menneskers luftvejskaneler bare er dannet til at snorke, og hvis dette er tilfældet, så skal man til lægen og undersøges. Der er flere ting som lægen kan gøre for at hjælpe dig med at stoppe snorkeriet, men det kan også gå så langt, at man får opereret sine luftvejskanaler i næsen. Men man skal selvfølgelig snakke med sin læge, om de muligheder man har.

5) Hvis du ryger, så er der en god chance for, at det er grunden til snorkeriet

Rygning kan meget nemt forstoppe luftvejskanalerne, så man begynder at snorke, så hvis du gerne vil stoppe med at snorke, så skal du også stoppe med at ryge. Rygning er usund for din krop på mange måder, som bare giver dig mere grund til at stoppe. Det kan selvfølgelig være svært og hårdt at stoppe med at ryge, men tænk på at dit liv ville være meget bedre uden alt den røg.

6) Overvej om du skal tabe dig

Vægt og/eller vægttab kan være et svært emne for mange at diskutere, og hvis din BMI ligger inden for det normale, så er der intet at tænke på. Men hvis den er lidt eller meget forhøjet så kan det godt forudsagde snorken. Dette er selvfølgelig bare en af de mange mulige grunde til at man snorker. Men man kan overveje at begynde at dyrke motion, da dette kan gøre din vejrtrækning langt bedre, og måske stoppe dig fra at snorke.

7) Lidt yoga til munden kunne måske være godt

Det lyder måske lidt underligt, men faktisk så kan mund øvelser hjælpe dig med at stoppe med at snorke. Du skal simpelthen bare bevæge din mund på alle mulige måder;

åben, lukke, kæben fra side til side, tunge ud og ind og rundt. Prøv at planlægge det så du gør det før du lægger hovedet på puden. Dette kan gøre din mund mere fleksibel, som kan skabe et større rum for luften at komme ud. Det kan se lidt sjovt ud, og måske også være lidt pinligt, men man kan altid gøre det bag lukkede døre.

8) Måske du skal holde dig til vin i weekenden

Alkohol kan være en stor indikator for at man ikke sover godt og som konsekvens begynder man at snorke. Så hvis du er vant til et glas vin til aftensmaden, så er det måske på tide at man stopper den vane, og måske kun drikker vin i weekenden. Så skaber det en helt anden dynamik i din krop, der gør det meget nemmere for den at falde i en dyp og afslappende søvn.

9) Sover du nok?

Hvor meget du sover, kan have meget stor indflydelse på om du snorker. En almindelig voksen skal gerne have mellem 7 og 8 timers søvn og hvis man er under 8, så er det anbefalet at sove mellem 9 og 12 timer om dagen. Så sørg for at sove igennem, da dette også kan reducere stress.

10) Har du overvejet om du er allergiker?

Hvis man er allergisk over for noget, som f.eks. hunde, katte, græs, pollen, så kan det godt blokere for luftvejene, som gør at man snorker. Hvis du snorker mere om sommeren, eller når du passer på familiehunden, så er der en god chance for at du er allergisk. Dette skal selvfølgelig diskuteres med en læge, der kan råde dig til hvad du skal gøre.