Udgivet i Livsstil

Start din egen blog - sådan gør du i 8 nemme steps

Af Veninde.dk

Er der en lille blogger gemt i dig? Drømmer du om at starte din helt egen unikke blog? Det er et stort skridt at begynde at starte en blog, og det kræver også en del arbejde. Først skal du overveje, hvad bloggen skal handle om, hvordan man skriver gode og fængende blogindlæg, hvordan man opsætter hjemmesider og meget mere.

Når det er sagt, så er bloggerlivet noget for sig! Det er både spændende, sjovt og fedt at dele sit liv eller sin viden med sine læsere gennem en blog. I denne artikel har vi lavet en step by step guide til, hvordan du nemt kan komme i gang med at lave den perfekte blog.

1. Tænk over hvilken type blog, som du gerne vil lave

Der findes et utal af blogs derude, og alle har hver deres niche. Nogle af de mest kende typer af blogs er for eksempel:

 • Rejseblogs
 • Virksomhedsblog
 • Madblogs
 • Blogs om sundhed og fitness
 • Livsstilsblogs
 • Modeblogs

Dette er kun nogle af mange nicher, som din blog kan handle om. Måske har du din helt egen unikke ide, som du gerne vil formidle gennem en blog. Det er en god ide, at holde sig til en konkret ide til din blog. Hvis du begynder at lave en alt-mulig-blog, så kan det være svært for læseren at finde ud af, hvad du gerne vil sige med din blog.

2. Vælg et navn til dit domæne

Det næste skridt er at finde en fed titel til dit domæne. Det skal gerne være catchy, nemt at huske og ikke mindst fængende.

Dit domænenavn er, hvad læsere søger på, når de bruger for eksempel Google eller Bing. Det skal gerne repræsentere dit brand, så hvis du for eksempel skriver om mad kunne dit domæne navn være. "MadmedEmilie" eller hvis du laver en livsstilsblog kunne dit domænenavn være "Livetsomægtelivsnyder". Der er et utal af gode ideer til domænenavne. Du kan gøre dit navn både flashy, sjovt eller informativt - det vigtigste er at det fanger læserens opmærksomhed.

3. Find din blogging platform

Nu er det tid til at finde ud af, hvor du gerne vil blogge henne. Der er heldigvis mange muligheder for blogging platforme, og mange af dem er fuldkommen gratis. Dit valg af platform handler om, hvilken stil som tiltaler dig mest. Blogging platforme har hver deres skabeloner og stile, som du kan vælge ud fra, så det handler bare om at gå på jagt og finde noget, som du synes passer til din vision.

4. Vælg et tema

Når du har fundet din platform, så skal du vælge dit tema. Ofte har platformene skabeloner, som du bare kan udfylde med information. Det er den letteste vej at gå, men du kan også vælge at designe dit eget tema, hvis du har nogle unikke ideer.

Det kan være at sætte en bestemt tekst op, bruge infobokse, billeder og meget andet. Temaet skal gerne passe til det, som du skriver om i din blog. Skal temaet være seriøst og minimalistisk til din virksomhedsblog eller farverigt og sjovt til din mad- eller modeblog. Der er frit valg på alle hylder!

5. Lav bloggens indhold

Nu har du fundet dit domæne, din stil og sat din blog op. Så handler det bare om at fylde på. En god tommelfingerregel er ikke at putte alt for meget tekst på første side, da det bliver uoverskueligt for læseren.

Begræns dig til en god overskrift, en metatekst og nogle gode billeder, som fanger din blogs overordnede tema. Lige meget hvilket indhold du vælger, så kan du næsten være garanteret på, at der findes lignende blogs derude. Derfor er det vigtig, at du gør dit indhold så unikt som muligt.

Du kan for eksempel skille dig ud på følgende måder:

 • Lave catchy click-bait overskrifter
 • Skrive en unik introduktion, der fanger læserens opmærksomhed
 • Dele gode råd med læseren
 • Bruge bullet-points eller opremsning, som er nem og overskueligt at læse
 • Bruge masser af iøjenfaldende billeder
 • Lave nye opslag på daglig basis

6. Brug SEO optimering til at gøre din hjemmeside nemmere at finde

SEO står for søgemaskineoptimering og er et brugbart værktøj til alle bloggere, som gerne vil blive mere synlige på de store søgemaskiner som Google og Bing. Derfor er det vigtig at have styr på søgemaskineoptimering, hvis du gerne vil have succes med din blog. Når man søger på Google så vælger en algoritme, hvilke resultater som kommer til tops. Som blogger vil du gerne gøre dig selv mere relevant end dine konkurrenter, og det kan SEO hjælpe dig med.

Derfor skal du altid arbejde med SEO, når du laver indhold på din hjemmeside. Dette gør du ved at indflette artikler med relevante søgeord, som passer til din blogs tema. Hvis du for eksempel skrive om mode, så skal du huske at bruge søgeord som: mode, fashion, stil osv., som er ord dine læsere potentielt ville søge på på Google.

7. Vær konsekvent med nyt indhold

Når din blog er oppe og køre, så handler det om at være vedholdende med dit indhold. Det nytter ikke noget, at du bare laver en blog, for så bare at lade den stå og køre for sig selv.

Din blog har brug for at blive opdateret med nyt indhold ugentligt - måske endda dagligt. Når dine følgere ved, at der kommer nyt indhold hver dag, så bliver de også holdt engageret i det du laver. Sørg for at dit indhold er varieret, så der er nye spændende ting at se og læse om.

8.Interager med dine følgere.

Når du har skrabet en vis følgerbase sammen på din blog, så er det vigtig at du holder godt fast i dem. Folk kan gode lide at føle sig specielle, så hvis du tager tid ud af din dag til at svare på beskeder og kommentarer, så holder du også dine følgere engagerede.

Det kan også være dine følgere har nogle spørgsmål, anmodninger eller ønsker om indhold på din blog, som du kan engagere dig i. Mange gange er følgere også mere interesserede i blogopslag, hvor de kan besvare eller stille spørgsmål. Det kunne for eksempel være et opslag, hvor du stiller spørgsmål som: "Opskrift på mad til juleaften: hvad er din yndlingsjulemad" eller "dette er mine bedste bøger til aftenlæsningen - hvad elsker du at læse i?" Jo mere du kan inddrage din læsere desto bedre, og så skal du nok få masser af hits på din blog.