Udgivet i Livsstil

Hvilken fagforening skal jeg vælge? Her er 5 ting du skal overveje før du vælger

Af Veninde.dk

Der er mange, der kan føle, at deres økonomi er en smule stram. Derfor tages der det ene initiativ efter det andet for på den måde at finde nogle steder, hvor der kan spares penge. Det kan både være på de faste udgifter, hvor det til tider er muligt at skære ned eller endda helt fra, og det kan være på de løbende udgifter, som der nu er en større bevågenhed omkring - særligt fordi vi i dag lever i en tid, hvor der opleves den ene prisstigning efter den anden på alt lige fra fødevarer og brændstof til el, vand og varme.

Så hvis du er en kvinde, der søger den rette fagforening, så se med her og få hjælp til overvejelserne.

Der er nogle, der vælger en fagforening helt fra – det frarådes på det kraftigste

Det kan således være svært at få det hele til at hænge ordentligt sammen, og derfor er der nogle der også tager nogle drastiske valg – det kan for eksempel være at vælge en fagforening helt fra. Det er dog noget, der kraftigt frarådes, og i stedet bør du finde frem til et alternativ, der giver dig den støtte, du behøver inden for en prisklasse, hvor du kan følge med.

Hvis du gerne vil finde frem til en god fagforening, der stemmer overens med dine behov, ønsker og krav, er der særligt 5 ting, du skal overveje, før du skriver under på de endelige papirer.

Læs om dem herunder.

Derfor er det vigtigt, at du er medlem af en god og støttende fagforening

En fagforening er den støtte, du kan søge mod for eksempel, hvis du en dag står uden et job. Det vil sige, at den giver dig det økonomiske sikre underlag, som du behøver den dag, hvor du måtte behøve ekstra hjælp i forbindelse med dit job.

Det kan både være i forhold til at finde et andet og nyt job, hvis du er blevet fyret, eller du ikke føler, at du er det rette sted, men det kan også være i forhold til generel rådgivning i en situation, hvor du måske ikke føler dig retfærdigt behandlet, eller hvor du blot er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig.

Du kan for eksempel have nogle spørgsmål i forhold til, om du får den rette løn, om du er blevet behandlet korrekt eller andet – og det er alt sammen sådan nogle ting, der varetages til fordel for dine interesser, når du er medlem af en fagforening.

Men hvilken fagforening man skal vælge, kan være svært at finde ud af.

Derfor er der så mange forskellige fagforeninger at vælge mellem

Når du skal finde frem til en god fagforening, bør du først og fremmest tage et kig på det brede udvalg at vælge mellem. Der er så stort et udvalg, fordi flere er relevante indenfor forskellige fagområder. Det betyder, at alt efter hvilket hverv du påtager dig, så er der særligt én fagforening, der rammer bedst inden for dine interesser.

Det betyder, at der også er nogle fagforeninger, der er mere specialiserede, og derfor vil de kunne bistå dig yderligere, hvis du en dag får behov for god rådgivning eller endda juridisk hjælp.

Dan dig et indtryk af den enkelte fagforening via deres online side

For det andet bør du tage et kig online.

Her er det nemlig muligt for dig at læse mere om den enkelte fagforening. Det betyder, at du kan danne dig et indtryk af det enkelte sted og endda mange gange se nogle udtalelser fra andre kunder, der har fået den hjælp, som de måtte behøve. Det er således en god mavefornemmelse, du online på den enkelte side kan skabe dig, og det er også vigtigt, at du føler dig godt holdt i hånden på siden.

Den skal desuden være brugervenlig, så du hurtigt kan finde frem til det, som du søger.

På mange af siderne vil du også kunne se de ekstra fordele, som du kan nyde godt af, når du er medlem af en fagforening.

Benyt dig af en af de mange online tjenester til at sammenligne fagforeninger

Online har du desuden mulighed for at finde en lang række tjenester, der lader dig sammenligne de forskellige fagforeninger. Det betyder, at du hurtigt og nemt kan danne dig et overblik over de forskellige udbydere. Du kan sammenligne på de parametre, som der har en betydning for dig.

Det kan for eksempel være prisen, og derfor er det lettere at finde ud af, hvad du skal forvente af pris, fordi du kan se, hvordan de forskellige fagforeninger ligger placeret i forhold til hinanden lige såvel, som du kan snævre feltet ind og dermed finde de få kandidater, som der er mest relevante for dig.

Tag en snak om den enkelte fagforening og få stillet de spørgsmål, som du har

For det fjerde er det også en god idé at tage en snak med den enkelte fagforening. På den måde kan du fra en fagperson få at høre, hvordan den enkelte udbyder kan hjælpe dig, og hvorfor den vil være det rette valg for dig og den situation med job, som du befinder dig i.

Det er også en god anledning til at få stillet alle de spørgsmål, som du måtte have lige såvel, som du kan finde ud af, hvordan du hurtigt oh nemt kommer i gang med en eventuel tilmelding.

Du skal sørge for at melde dig ind i en fagforening, der prismæssigt er realistisk

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at du er opmærksom på prisen. Når du i forvejen har en økonomi, der er stram, kan det være en fordel for dig at vælge en fagforening, der ligger i den lavere prisende. Det betyder, at du ikke bør melde dig ind i en af dem, som er specialisteret indenfor et enkelt hverv, hvis du mangler penge, idet de ofte er dyrere, men i stedet vælge en fagforening, der henvender sig til den brede befolkning.

Her vil du alligevel finde generel hjælp og rådgivning, og du vil derfor på ingen måde blive overladt til dig selv, hvis du en dag står og har behov for hjælp.

Ud fra dit økonomiske grundlag bør du således overveje, hvilken fagforening der er mest realistisk for dig at være en del af – de fagspecifikke er oftere dyrere, men giver også en mere konkret hjælp, mens de andre er billigere, men kan have svært ved at give dig en mere specifik indsigt.