Udgivet i Beauty

Har du prøvet et paddleboard? 10 gode grunde til at du kommer til at elske denne vandsport

Af Veninde.dk

Interessen for stand up paddleboards er eksploderet de sidste par år, og det er måske slet ikke så mærkeligt, for SUP-boards kan bruges af alle og til mange forskellige aktiviteter. Har du ikke fået prøvet kræfter med den nye sport endnu?

Her kommer ti gode grunde til, at du skal bruge sommeren på vandet.

1. Alle kan lære at stå på et paddleboard

Det kræver ingen særlige færdigheder at give sig i kast med at stå på et paddleboard. Man behøver hverken at være i god form eller have nogle særlige skills indenfor sport.

Det eneste, det kræver, er en god omgang gå-på-mod og godt humør, når man padler afsted de første gange, for mon ikke man ender i vandet én gang eller to?

Heldigvis kræver det ikke mange gange, før man har lært at rejse sig op og blive stående, og det er derfor en sport, som man hurtigt kan komme i gang med og blive god til.

2. Du er sikret et godt grin hver gang

Når man giver sig i kast med et SUP-board, venter der mange gode grin. Både som urutineret og rutineret kan man nogle gange blive udfordret af balancen og ende i vandet - og så kan man ikke gøre andet end at grin af det og hoppe tilbage på brættet.

3. Det er god træning

Hvis man ønsker det, kan det at stå på paddleboard blive en rigtig god træning. Det kræver noget at holde kroppen i balance i så lang tid ad gangen, og hvis man begynder at padle længere ture, kommer der også en god træning til armene ud af det, noget der også hjælper på selvtilliden.

Man mærker det ikke undervejs, når man er ude på vandet, men den slags træning, som man slet ikke opdager er træning, er jo også den bedste af sin slags.

4. Paddleboard åbner op for mange aktiviteter

Ens paddleboard kan bruges til mange ting. Man kan både tage det med på stranden, når man skal hygge og have det sjovt med veninderne, men man kan også tage på langtur med det. Ud over dette så behøver det at stå på paddleboard ikke bare at være at stå oprejst på et bræt og padle afsted.

I dag foregår et hav af aktiviteter på et SUP-board. Det er for eksempel surfing, fiskning og yoga. Kan du komme i tanke om noget hyggeligere end at invitere veninderne med til SUP-yoga en solrig søndag morgen?

5. Du kan møde nye venner

I mange byer er der i dag etableret paddleboard klubber, og i løbet af året foregår der også flere forskellige paddleboard events. Derfor er der god mulighed for at lære nogle nye mennesker at kende samtidig med, at man giver sig i kast med en ny, sjov sportsgren.

Fordi paddleboard er så alsidigt, er det også mange forskellige typer af mennesker, der beskæftiger sig med det, og der skulle derfor være god chance for at finde en ny ven.

6. Du får masser af frisk luft

At stå på et SUP-board foregår udelukkende udenfor i den fineste natur, og man er dermed sikret mange timers frisk luft, hvis man bliver grebet af at stå på paddleboard. Måske bliver man så vild med det, at man skifter weekenderne i sofaen ud med ture på ens SUP-board?

Når man først finder ud af, hvor skønt det er at tilbringe så meget af sin tid udendørs, bliver man helt afhængig af det - men det er jo heldigvis ikke den værste form for afhængighed.

7. Paddleboard er både noget man kan gøre alene og sammen med andre

Paddleboard stiller ikke nogen krav. Man kan både tage ud at stå alene, og man kan gøre det sammen med andre; begge dele fungerer lige godt.

Lige meget om man har lyst til at tage ud at stå alene, eller man er en stor venindeflok, der vil have en hyggelig og sjov eftermiddag, så kan det lade sig gøre.

8. I naturen er der plads til dybe tanker og gode samtaler

At tage en tur på paddleboard sammen kan være et nyt, sjovt alternativ til den traditionelle gåtur. I stedet for at spørge din veninde, om hun vil med ud at gå en tur, hvorfor så ikke spørge hende, om hun vil med ud at stå på paddleboard?

Ligesom man kender det fra en gåtur, så er nogle ting bare nemmere at snakke om, sige højt og vende, når man er ude i naturen, og det at tage en tur på paddleboard har den samme effekt. Når man står på paddleboard har man ovenikøbet også mulighed for at se naturen fra en ny vinkel - nemlig fra vandet.

9. Du kan snakke med, når andre deler deres SUP oplevelser

Der er ikke noget værre, end når man ikke er med på, hvad de andre snakker om. Og lige nu snakker alle om stand up paddleboard. Prøv kræfter med SUP-boardet, så kan du også snakke med, når dine veninder deler deres gode oplevelser og sjove erfaringer fra vandet.

10. Det er nemt at komme i gang

Det kræver ikke meget for at komme i gang med at stå på paddleboard. Hvis man gerne vil prøve kræfter med det, inden man investerer i en masse udstyr, kan man mange steder leje et paddleboard i et par timer.

Når man finder ud af, at det skal være ens nye yndlingsaktivitet, er det nemt at anskaffe sig det nødvendige udstyr til paddleboard. Paddleboards kan købes næsten overalt i mange forskellige prisklasser.

Man kan endda få et, der kan pakkes sammen, så man kan cykle med det på ryggen på vej til stranden. Så bliver det vist ikke nemmere.