Pasta med kylling

Pasta med kylling – 5 gode variationer af den traditionelle lækre ret

Er du kørt fast i en kedelig rille, når det kommer til madlavning? Vi kender det alle. Man kommer hurtigt til at spise den samme kedelige rugbrødsmad til frokost, og en ensformig kødsovs eller wokret til aftensmad. Det kan kræve både omtanke og kreativitet at lave spændende måltider, som man ligefrem glæder sig til at spise – og måske står mad ikke højest på prioriteringslisten i en travl hverdag.

Heldigvis skal der faktisk ikke så meget til, for at peppe en traditionel ret som pasta med kylling lidt op. Læs med her, og få nogle gode tips og tricks til at gøre en simpel madret mere lækker og gøre dine måltider noget, du ser frem til.

Pasta med kylling og pesto

En hurtig, let og lækker genvej til at gøre en pasta-med-kylling-ret meget lækrere på et split sekund, er at tilføje pesto til retten. Tilbered først din pasta og kylling, som du plejer, og vend det hurtigt med din yndlingssalat, måske nogle oliven fra glas og et par grøntsager. Det kan sagtens være de let tilgængelige af slagsen – for eksempel halverede cherrytomater, nogle agurkeskiver, eller stængler af peberfrugt. Et godt tip er at gå efter de grøntsager, som er i sæson netop nu. De er nemlig ikke mindst billigst, men også mere friske og smagfulde.

Det allernemmeste er derefter at toppe hele molevitten med en købt, færdiglavet pesto på glas. Der findes pestoer fra supermarkedshylderne, som er overraskende lækre – og de findes både veganske, laktosefri og med ost. Traditionelt er en pesto enten rød eller grøn, og især den grønne kan passe fantastisk godt til denne pasta og kylling-version. Dog er hjemmelavet pesto lige en tand mere frisk og lækker, og der findes mange gode opskrifter på internettet, som slet ikke er svære at gøre efter.

Pasta med kylling og pesto kan især spises som kold ret, og egner sig fantastisk godt til madpakken, når den gerne må være både let og lækker.

Pasta med kylling og spinat

Spinat er en såkaldt superfood, og en sikker vinder i virkelig mange forskellige typer mad. Brug den frisk i en smoothie, sprød i en salat, eller som en lækker bund til din pasta og kylling. En enormt let ret at lave til aftensmad i en aktiv familie eller hos den travle single, er ganske enkelt at bikse kylling, pasta, med madlavningsfløde, et skvæt citron, og så frisk, grøn spinat.

Du kan smage til med salt og peber, og er du til ost, så top retten med lækker, revet parmesan. Kun fantasien sætter grænser for madlavning, men det er altid en stor fordel at blive inspireret af gode opskrifter, som er gennemtestede, og bare fungerer. Du kan med fordel blive inspireret til at prøve for eksempel en lækker opskrift på pasta med kylling og spinat hos Gastry.

Pasta med kylling i tomatsauce

Dette er den helt lette, meget billige og SU-venlige version af kylling med pasta. Tilbered kylling og pasta, som du plejer, og lad derefter det hele simre i en højkantet pande med tomatsauce, krydderier, og måske et skvæt fløde for fyldighed. Retten er perfekt som aftensmad, men måske lidt noget rod at tage med sig som madpakke.

Nogle gange er det den simple ret, som er den sikre vinder for både smagsløg og madbudget – især efter en lang dag på studie eller job. Tænd et stearinlys og nyd, hvor hurtigt denne din pasta med kylling i tomatsauce kunne lande på din tallerken.

Vi har allesammen perioder i vores liv, hvor pengepungen og madbudgettet ikke bugner, og der er ingen skam i at måtte spare. Det gælder bare om at finde løsninger, som både er billige og lækre – ellers bliver det ganske enkelt for kedeligt.

One-pot-pasta

En måde at sparre endnu mere på både tid, energi og ting, der skal vaskes op, er at lave en såkaldt ‘one-pot’ ret. Konceptet går ud på at kunne tilberede det meste af retten i den samme enten gryde eller pande, og kan også snildt lade sig gøre med pasta og kylling, fisk eller andre alternativer til kyllingekødet.

En one-pot-pasta-ret er altså noget af det letteste, du kan lave til aftensmad. Tilbered pasta og kylling ved at koge ingredienserne i den samme gryde, og tilføj derefter op til én dåse kokosmælk, diverse grøntsager – for eksempel broccoli, grønne bønner eller blomkål -, og smag til med krydderier som paprika, karry eller spidskommen, for at lade det hele simre, til det er klar. Bon appetit.

Kokosmælk er desuden altid godt, hvis du er ude efter et alternativ til madlavningsfløde eller andre mælkeprodukter til madlavning. Kokos indeholder nemlig rigelige mængder af sunde fedtsyrer, og er meget nærende og cremet i sin konsistens.

Den plantebaserede pasta med “kylling”

I dag spiser flere og flere mennesker enten vegetarisk eller vegansk. Det er en rigtig god ting for vores klode og miljøet. Faktisk er det ret vigtigt at skære ned på din kødspisning, hvis du vil være med til at imødekomme en mere bæredygtig levevis.

Den plantebaserede kost betyder heldigvis ikke, at du skal skære ned på lækkerierne. Tværtimod. Der findes vildt mange alternativer til kyllingen. Prøv at marinere og stege tofu med masser af krydderier, indtil den bliver sprød. Du kan også prøve de mange alternativer til kylling i form af sojabaserede produkter, som efterligner kyllingens smag.

Tilbered dit kyllingealternativ, som det er beskrevet på pakken, eller brug internettet til at finde inspiration til lækre marinader og lignende. Lav de lækre og lette retter med pesto, spinat, tomatsauce eller kokosmælk, præcis som du ville gøre, hvis du inkluderede kyllingekød.

Sørg for at inkludere masser af grønt, samt nogle kalorietunge fødevarer, såsom nødder. Nøddesmør er en glimrende måde at opnå en cremet konsistens i en plantebaseret ret. Laver du en plantebaseret one-pot-pasta, kan du faktisk tilsætte en stor skefuld peanutbutter, og opnå et lækkert resultat. Kun fantasien sætter grænser. Og med hensyn til pastaen, så er faktisk langt det meste pasta og spaghetti helt og aldeles uden animalske ingredienser.

Se også