Udgivet i Livsstil

Hvordan bruger du bedst lys og lamper i din indretning? Få gode tips her

Af Veninde.dk

Din indretning og din stil afhænger helt af dig. Du har nemlig din egen personlighed, som vil skinne igennem og hænge sammen med alt det, som du føler dig bedst tilpas med. 

Dit hjem er netop der, hvor du skal tilbringe mange timer og have de bedste oplevelser i din tilværelse og det er der, at du skal sørge for at indrette dig rart og behageligt. Lys har stor indvirkning på din sundhed og dit velvære og det er derfor vigtigt at vælge det rette lys.

Skab den rigtige stemning

Med de rigtige lamper kan du selv skabe den rigtige stemning. Der findes mange forskellige designs og materialer, som lamper og andre former for belysning er lavet af. Du kan overveje både farve, form og i hvilken retning, at du ønsker, at lyset skal lyse.

Der er mange muligheder og nogle gange kan man godt komme i tvivl. De tips, som du ser herunder er til hjælp og vil gøre det lettere for dig, når du går i gang med at finde lyset og lamperne, der kan lyse op og skabe glæde for dig. 

Læs herunder og få en række af vores bedste tips til bedst muligt at bruge lys og lamper i din indretning.

1. Dæmpet hyggebelysning

Ro og afslappet stemning kan du skabe med lamper, hvor du har mulighed for at dæmpe lyset. Nogle lamper er med en funktion, hvor du blot skal trykke på den og så kan lyset afstemmes efter hvor stærkt, at du vil have det til at lyse. Lamper, som kan hæves og sænkes, giver dig også mulighed for at få hyggebelysning eller et blødere og behageligt lys. 

2. Lys ved arbejdsstationen 

Skal du indrette en arbejdsstation i dit hjem enten til hjemmearbejdet eller til de kreative sysler, så er pendler og bevægelige og indstillelige lamper en god ide. Lyset skal gerne ramme præcis der, hvor du har brug for at kunne se ordentligt. Et godt lys har indvirkning både på din energi for at få løst opgaverne og også på synet, når der skal læses og studeres.

3. Ovenlys og lys nedefra

Lysindfald og placering af lamper i din indretning kan få rummet til at virke større eller mindre. Smarte hængelamper kan du hænge i forskellige højder, så du skaber et spil med lys og dimensionerne i rummet. Du kan placere spotlights i gulvet og lyse op nedefra, det skaber en spændende effekt.

Vekslen mellem hængelamper, standerlamper og bordlamper, hvor du selv kan indstille lys og retning, giver et godt harmonisk lys og mulighed for forandring i hjemmet.

Lys kan du indrette under skabe og hylder både i garderoben, i køkkenet og i stuen og hvor du ønsker et diskret lys, der ikke blænder, men som fremhæver det nødvendige og det du sætter pris på. 

4. Flerfarvet lys

Farver har indvirkning både på dit humør og dermed også på dit sind. Hvad er din favoritfarve? Din favoritfarve blandet sammen med de farver, som du foretrækker, vil også være dem, som du først og fremmest vil vælge til din indretning.

Lys har flere farver, selv det klare lys kan både være helt hvid eller gulligt og det kan have indvirkning på, hvordan møbler og andet inventar tager sig ud.

Du kan lege med lyset ved at købe forskellig farver pærer og sætte dem i forskellige farver lamper. Farverige led strips kan du sætte op på alle leder og kanter og med dem kan du skabe et farverigt og spraglet univers.

5. Pynt i glasvaser og skåle

Er du den kreative type, den romantiske type eller den som godt kan lide lidt ekstra pynt og elegance? Så kan lys i glasvaser og skåle være med til at sætte dit helt særlige præg på indretningen. Med lyskæder og kunstige fyrfadslys kan du komme langt. En lyskæde mellem blomster, under en køjeseng eller i hyggehjørnet vil være en dekorativ løsning. Det kan både være i stuen, på badeværelset sammen med duftkugler og i entreen på kommoden, at du stiller den smukke lysdekoration.

6. Den mere rå stil

Vil du have et mere råt look som en del af din indretning, vil lamper af metal og kraftigt lys være at foretrække. Lys fra spotlights, skarpe led lys og lamper med lysstofrør sender et stærkt lys og passer godt, hvis du vil have et lys, hvor du holder energien høj og blikket klart.

Bruger du lyset i et rum med hvide vægge og til minimalistisk indretning, vil du få et endnu mere råt udtryk. Er du mere til det rå look, hvor mørke og dunkelhed spiller ind, kan du vælge sorte lamper med mulighed for lysdæmpning og bruge pærer i mørke farver som lilla eller blå.

Mit hjem er også dit hjem er ordvalg, som betyder et sted, hvor alle inviterede kan føle sig velkommen og hjemme. Bruger du lys og lamper rigtig i din indretning, vil du føle dig hjemme og kan stolt vise din bolig frem. Du giver dine gæster et godt indtryk af, hvad du står for.

Med forskellig belysning kan du afstemme lyset i din bolig, alt efter om du skal holde fest med vennerne, hygge med kæresten eller bare slappe helt af med familien.

Du er mesteren for dit design og din indretning af dit hjem og dermed også for hvilke lys og lamper, som du foretrækker og vælger.