Venindeturen går til Italien. Her er 8 bud på smukke italienske byer til jeres næste venindeferie

Venindeturen går til Italien. Her er 8 bud på smukke italienske byer til jeres næste venindeferie

Hvis du længes efter varme nætter, sol, god mad og lækre drinks med veninderne, så er Italien den perfekte feriedestination til dig og dine veninder. Italien er et stort land, der har meget at byde på. Der kan derfor være stor forskel på din venindetur, alt afhængigt af hvor i rejser hen.

Vi har derfor samlet en liste med 8 forskellige italienske byer, som kan være din og dine veninders næste feriedestination. Vi har samlet både de klassiske italienske byer, samt de lidt mindre kendte rejsedestinationer. Hvis du vil have mere information, så kan du finde flere tips om rejser til Italien her.

Rom

Rom er nok den mest velkendte og besøgte by i Italien. Som Italiens hovedstad er det hjemstedet for det Sixtinske kapel, Colosseum og mange andre populære turistattraktioner. Rom er derfor et oplagt valg, hvis du og dine veninder elsker at udforske en masse kultur og historie. Her kan i nemt få en weekend til at gå, ved blot at gå rundt og udforske Rom.

Det kan dog være en god ide at have nogle aktiviteter planlagt på forhånd, da der er en overvældende mængde af muligheder. Så sæt jer sammen, og bestem jer for nogle attraktioner, som i bare ikke må gå glip af. Sørg dog for ikke at booke alle jeres dage helt op, da der selvfølgelig skal være plads til at gå rundt og nyde den dejlige stemning i Rom.

Venedig

Venedig er placeret i det nordøstlige del af Italien, spredt over 118 forskellige øer, og er primært kendt for sine kanaler. Det er kendt som en romantisk rejsedestination, men kan sagtens nydes med veninderne. I kan tage på en kanalrundfart, hvor i virkelig kan nyde de mange kanaler. Det er en unik oplevelse, som ikke kan findes mange andre steder. Desuden er der masser af andre turistattraktioner, blandt andet Markuspladsen, som I kan besøge. Hvis I hellere vil tage den lidt med ro, kan I blot slentre igennem gaderne og nyde de smukke omgivelser.

Sardinien

Sardinien er en ø placeret i det sydlige Italien og er det perfekte sted til en afslappende tur med veninderne. Sardinien er kendt for den smukke kyst, flotte landskab og det turkis hav. Her kan I have en hyggelig veninde weekend, hvor det eneste I skal bekymre jer om, er hvad I vil spise og drikke, da udvalget er så stort. I kan bruge et par dage på at opsluge alt den dejlige stemning, og vil med garanti vende tilbage til Danmark med fornyet energi.

Milano

Milano er endnu en stor by i Norditalien, og er den andenstørste by i landet. Byen er bedst kendt som et af modeverdens omdrejningspunkter. Hvis du og dine veninder nyder at shoppe, så er dette lige stedet for jer. Her kan I finde stort set alle luksusmærker, såsom Versace eller Gucci, men selvfølgelig også nogle knap så dyre mærker.

Uanset hvad, så er Milano enhver modeelskers drømme by. Hvis I ikke har den helt store interesse for mode, så frygt ej. Milano kan stadig være jeres drømmedestination. Milano er nemlig også hjemstedet for et pulserende by- og natteliv. Hvis I gerne vil ud at danse, drikke gode drinks og flirte med italienske mænd, så er Milano bestemt et godt sted at søge hen.

Verona

Verona er måske mest kendt som byen hvor den episke kærlighedshistorie mellem Romeo og Julie udfolder sig. Hvis I er fans af Shakespeares mesterværk, kan I blandt andet besøge Julies hus. Huset er nu et museum, men den smukke stenbalkon skulle ifølge historien have inspireret Shakespeare til at skrive historien om Romeo og Julie. Det er dog ikke det eneste som byen har at tilbyde. Der er nemlig også et utrolig velbevaret romersk amfiteater, med plads til omkring 20.000 mennesker.

Ischia

Ischia er endnu en smuk italiensk ø, hvor I kan opleve en masse smuk natur. Øen rummer smukke bakker fyldt med blomster og kyster med flotte klippeformationer. I kan også besøge det Aragonesisk slot, beliggende tæt på øen. Desuden er der også rig mulighed for at få shoppet igennem, da øen er fyldt med små, charmerende butikker, så I kan få fyldt kufferten godt op.

Napoli

Napoli er den største by beliggende i Syditalien, og ligger tæt på vulkanen Vesuv. Her kan I blandt andet besøge Teatro San Carlo, som er det ældste operahus i verdenen. Desuden er der et utal af smukke kirker, som I kan besøge. I kan derfor nemt få en weekend til at gå i Napoli, med diverse aktiviteter.

Como

Como er endnu en by i Norditalien, der på grund af byens lokation er utrolig populær blandt turister. Byen er nemlig tæt beliggende på både Comosøen og de schweiziske alper. Comosøen er en gletcher skabt sø, som plejede at være et populært sted for de rige og aristokraterne i de gamle romerske tider. Nu er det en populær turistdestination, med mange kunstneriske og kulturelle attraktioner.

Comosøen er omringet af smukt landskab, som du og dine veninder kan du bruge mange timer på at udforske. Så hvis I er til en ferie med lidt mere fysisk aktivitet, så er Comosøen bestemt en god ide.
I byen Como kan I også finde mange museer, teatre, parker, katedraler og meget mere, så hvis i hellere vil nyde udsigten ud over Comosøen, så er byen Como et godt valg.

Italien består af utallige smukke og charmerende byer, som bestemt er et besøg værd. Det kan derfor være svært at vælge helt præcist, hvor turen skal gå hen. Det kan dog være en god ide at beslutte jer for hvad hovedformålet med turen er først.

Vil i gerne på sightseeing og udforske Italiens historie? Så er en af de større byer nok det rigtige sted for jer. Vil I derimod heller nyde smukt landskab, hav og sol, så kan en af de italienske øer være det helt rigtige for jer. Men uanset hvor I tager hen, vil I med garanti have en vidunderlig tur sammen.

Se også