med veninderne på nytårsrejse til udlandet

Tag med veninderne på nytårsrejse til udlandet – sådan gør I

Vi kender det allesammen. Nytårsaften nærmer sig, og grublerierne, overplanlægningen og de urealistisk høje forventninger til “årets bedste aften” kommer snigende – om vi vil det, eller ej. Der skal tages beslutninger om, hvor festen skal holdes, hvad menuen skal stå på og hvem der skal inviteres. 1. januar kan man risikere at sidde med en lidt flad fornemmelse i kroppen, for ofte kan årets sidste dag ikke helt indfri alt det, man havde håbet på.

Kan du genkende denne følelse, kan det være, at det er på tide at tænke lidt ud af boksen, når det kommer til nytårsplanlægningen. For hvem siger egentlig, at den skal holdes hjemme hos veninden? Hvad med istedet at pakke kufferten, og opleve en magisk nytårsaften på en strandrestaurant i Malaga?

Eller flyve til Amsterdam og feste til sent om morgenen på en af de mange hippe klubber, byen byder på? Det virker måske uoverskueligt at skulle planlægge, når bare dét at forberede nytårsaften i Danmark kan være noget af et projekt, men frygt ej! Vi har samlet en liste med gode råd til, hvordan du og veninderne planlægger den bedste nytårsrejse til udlandet

Vær i god tid

Som det gælder med så mange andre højtider, er I nok ikke de eneste, der overvejer at hoppe på et fly og opleve noget anderledes i denne særlige tid. Men det behøver ikke være et problem, så længe I bare booker i god tid. På den måde er I sikre på, at få jeres drømmehotel eller den bedste airbnb lejlighed, og desuden er flypriserne også oftest lavere, når man undgår at booke i sidste øjeblik.

I kan finde billige flyrejser samt gode tilbud på hoteller her. Udover de gode tilbud, kan I også finde inspiration til spændende destinationer samt flere gode råd til nytårsrejsen. Siden er derfor helt klart et kig værd, hvis I går og overvejer at tage afsted. 

Snak om jeres forventninger inden

Dette er nok et universelt gældende råd, og har fungeret i alle tider og i alle kulturer. Forventningsafstemning og god kommunikation er alfa omega, når man skal ud at rejse sammen. Måske forestiller en af jer sig en helt stille og rolig nytårsaften, hvor der kan kobles af fra hverdagens stress og jag, mens en af jer andre drømmer om vilde og våde fester på en undergrundsklub i Berlin.

Snak derfor om, hvad I håber aftenen skal indebære, og hvis jeres forventninger er for langt fra hinanden, kan I jo overveje om I skal dele jer op i to mindre grupper, så alle kan få den nytårsaften, de drømmer om.

Læg et budget 

At rejse er at leve – og at leve koster penge. Især nytårsaften. Det er dog slet ikke umuligt at rejse på low-budget, selvom man gerne vil fejre årets sidste dag på andre kanter end de danske. Men planlæg rejsen efter, hvad I har til rådighed. Der er stor forskel på, hvor langt I kan komme økonomisk i henholdsvis Prag og London.

Hvis I ønsker at rejse så billigt som muligt, kan I undersøge Europas billigste hovedstader, og rejser derefter. I kan derudover også vælge at bo på en sovesal på et hostel, fremfor i en lejlighed eller på et hotel. Hvis I vælger hostel eller lejlighed, har I også den fordel, at I selv kan lave mad – og det kan man virkelig spare mange penge på. 

Hav tid til det hele

Når I nu alligevel er taget afsted på tur med venindegruppen, hvorfor så ikke afsætte et par ekstra dage i den ene eller anden ende af rejsen til også at opleve byen? Bare i Europa er der et hav af fantastiske rejsedestinationer , og rejser man til Sydeuropa, kan man endda være heldig at opleve sol og varme på trods af den kolde vintertid i Danmark.

Sydspanien gemmer på mange perler af gode byer, blandt andet Sevilla, som er et fantastisk Mekka af mellemøstlig, romersk og spansk kultur. Her kan temperaturen snildt ligge omkring 15-20 grader i slut december, så måske nytårsrejsen endda kan byde på et glas vin i solen.

Et godt råd til en god tur er i hvert fald at sætte tid af til at se byen, så I ikke får en forhastet tur, hvor nytårsaften kun lige akkurat kan klemmes ind. Så hvis I har mulighed for det, vil det være en stor fordel med nogle flere dage. Det kan også være en god ide, at holde første januar hellig, og vente med hjemrejsen til dagen efter – for hvem ved, hvilken tilstand I er i?

Dyrk venindeskabet 

Planlægning kan nemt ødelægge den gode stemning, men husk at I er på jeres nytårsrejse sammen, fordi I har valgt at fejre en vigtig aften i hinandens selskab. Dét i sig selv er en tillids- og kærlighedserklæring. Nyd hinanden, og overvej om en konflikt er vigtig, før I tager den – dermed ikke sagt, at problemer skal fejes ind under gulvtæppet.

Men man skal vælge sine kampe med omhu, og nogle gange er det måske ikke det, ens veninder siger eller gør, der er problemet, men i virkeligheden bare dét, at man selv kun har sovet 3 timer og ikke har fået frokost endnu.

Hvis I er til spil og aktiviteter, kan en af jer forberede en quiz eller en leg til om aftenen. Nu hvor I er veninderne afsted sammen, kunne den jo meget vel handle om netop jer. Lav for eksempel en quiz, hvor I skal gætte, hvem der har gjort hvad.

Som forberedelse skal én af jer være quizmaster og hjemmefra have bedt hver af veninderne om at skrive noget, hun har gjort. Når I så er afsted, læser quizmasteren alle deltagerens beretninger højt. Det handler om, at de andre ikke gætter det, når det er ens egen historie, så man kan prøve at vildlede dem lidt, når ens oplevelse bliver læst højt. 

I er klar til at tage afsted, og tilbage er bare at sige, at I uden tvivl får en helt uforglemmelig nytårsaften i udlandet. Om det så bliver på en strand i Malaga, på en klub i Amsterdam eller noget helt tredje. Det vigtigste er, at I er sammen, og at I får én på opleveren. Det vil helt sikkert knytte jeres venindebånd resten af livet.

Se også