Udgivet i Romantik

Tips til den perfekte romantiske aften derhjemme

Af Veninde.dk

Om ikke så længe står valentinsdag for døren. Måske er I ikke så romantiske derhjemme og plejer sædvanligvis ikke at fejre denne helligdag, men derfor kan man stadig blive påvirket af de mange opslag og samtaler der omhandler netop valentinsdag. Det kan også være at I efter den seneste travlhed med julefrokoster og nytårsfest endelig trænger til en god aften i tosomhedens tegn. Hvad end der ligger bag så kan du her få nogle gode tips til at gøre aftenen til en rar, hyggelig og behagelig succes. 

Husk tosomheden fra starten

Jeres romantiske aften er ment til at omfavne jer to. Det kan virke så enkelt men det er alligevel noget som mange godt kan glemme. Romantiske aftener vil kræve forberedelse. Der skal sættes en stemning op og om I vælger at bestille mad fra grillen eller lave det selv, så er der forskel på en hyggelig hjemmeaften og en romantisk aften. 

I skal altså snakke sammen. Hvad vil I begge gerne lave og hvad forbinder I med en romantisk aften? Nogle foretrækker at putte i sofaen med en god film, et glas vin og lidt levende lys på bordet. Andre vil hellere sidde med lidt dæmpet musik i baggrunden og spille et spil sammen. Disse kan virke til at modstride hinanden, men det behøver det ikke nødvendigvis at være.

Husker man den tosomhed som aftenen skal repræsentere, fra starten af så kan man sagtens gøre begge dele. Man kan bruge formiddagen på at forberede og planlægge hvordan aftenen skal blive. Er der en mulighed for at I kan have en aktivitet før maden; Noget der sætter stemningen og hyggen i gang? Her er der en fin mulighed for at overveje hvordan I vil tilrettelægge hele aftenen og opveje dem i fordele og ulemper.

Befri dig fra pligter

Kigger du på noget såsom madlavning, så kan det være hyggeligt at lave sammen. Der kan være meget sjov i køkkenet ved at stå og snakke og drille hinanden imens grønsagerne snittes eller mens dejen er i ovnen. Men med den hygge der kommer ved at lave ting i køkkenet, kommer også en gerning som oprydning. Det er ikke alle der finder en hygge i dette.

Men hvad gør man så med sådan noget? Du kan skubbe det til i morgen. Dette virker for nogle. Andre kan dog ikke lade vær med at lade sig påvirke af at vide at der er en sur tjans i morgen i stedet. I kan også forberede tingene dagen før. Det lægger mere op til en romantisk weekend hvor den ene dag bruges på forberedelse og arbejde, mens den følgende dag bruges til hygge og afslapning. 

Alternativt bliver det her at man kan overveje at bestille mad udefra. Det behøver ikke at være en pizza fra den lokale eller en lille håndburger. Man kan sagtens bestille nogle ganske fine retter som egner sig perfekt til en særlig, romantisk hjemmeaften. 

Gør det til noget særligt

Når der sådan lægges op til at man bør oppe sig i forbindelse romantiske aftener, så er det for at de skiller sig ud fra de mere gennemsnitlige hyggelige aftener i hjemmet. Spørgsmålet om det så er godt nok at holde det i hjemmet, kan komme til at passere dig. Når det nu skal være noget særligt, kan det virke som en opfordring til at tage ud i byen og give den gas, men sådan behøver det bestemt ikke at være.

Der er nemlig så meget aktivitet i bylivet at selvom I to stadig er i centrum, så vil tosomheden druknes af omgivelserne. Her er hjemmet et meget mere ideelt og befriende sted. Der er massere af muligheder i hjemmet og netop fordi hjemmet er så meget en del af jeres hverdag, vil det gøre aftenen mere tydeligt. Rummet er måske det samme, men med duftlys, dekorationer, baggrundsmusik og stemning så står alle disse ting i et klare lys end hvis I bevæger jer udendørs. 

Tager I for eksempel på en fin restaurant, vil det være mere forventeligt at der er levende lys og baggrundsmusik. Tallerkenen er velanrettet og I kan zone ind i jeres egen lille boble. Problemet er netop at det er forventeligt at tingene er der. Samtidig er der også en tidsbegrænsning ved at spise ude, hvor derhjemme der kan man få den romantiske aften til at vare langt ud på natten. 

Ved at blive derhjemme undgås også mange irriterende elementer. Måske er det bidende koldt udenfor. Det regner. Det skubber jer tættere sammen og den del er da bevares behageligt, men selve omgivelserne er et minus. Ligeså kan man komme til at sidde på en restaurant med et bord ved siden af en som holder et større selskab. Der råbes og støjes og I to vil ikke kunne høre hvad I siger til hinanden. Alle sådanne ting kan undgås ved at holde det derhjemme.

Inspirer dig af klassikerne

Der er nogle klassiske billeder som oftest falder i hovedet når man snakker om romantiske hjemmeaftener. Levende lys og vin har været nævnt tidligere fordi det er nogle gode klassikere. Af andre ting vil mange sige at I kan smelte noget chokolade og dyppe henholdsvis bananer eller jordbær, rosenblade og andre af sådanne hyggelige og særlige ting som skiller sig ud fra hverdagen. Det kan også handle om at gøre noget ud af sig selv, så kæresten kan sætte pris på indsatsen og resultatet. Der kan du måske finde lidt hjælp hos beautyblock.dk.

Men blot fordi der er klassikere så tager det ikke skade af at du giver det et personligt præg. Det kan være ting såsom at flytte lidt rundt på møblerne. Frem for at I sidder i sofaen med en skål chips og et tæppe over skuldrene, så har I skubbet sofabordet til side og taget dyner og puder med fra soveværelset så I kan ligge på gulvet og være tættere og skabe hinanden en god mængde plads til bare at nyde en god aften.

Ligeså hvis I skal spille brætspil så tag inspiration fra nogle af de romantiske glansbilleder med hytten og den brændende pejs. I har måske ikke en pejs, men de levende lys kan snildt danne varmen og følelsen derfra og på nettet kan man finde timelange videoer med den tændte brændeovn. 

Der er med andre ord så mange muligheder i dag for at kunne erstatte nogle mangler, uden at man skal miste den del af stemningen. Du kan let genskabe nogle af de stemninger som man oftest opsøger i byen. Restauranten med vinen og den gode bøf; vælg take away eller være sammen om at gøre menuen til noget særlig... hvis det selvfølgelig skal være så klassisk som bøf og vin.

Det er ved at inddrage jer begge to og samle jeres ønsker og forventninger om en romantisk aften at I finder frem til en måde at bringe de klassiske elementer frem og gøre aftenen til en perfekt, romantisk hjemmeaften for begge parter. Det gør bestemt intet at du holder dig komplet traditionelt og bruger alle de traditionelle metoder. De er blevet traditionelle fordi de har virket alle andre gange. De er ganske enkelt en garanteret succes hvis man vil spille med sikre kort.