Udgivet i Fashion

Bluser med pufærmer – derfor er pufærmer in lige nu

Af Veninde.dk

Selvom skønhed kommer indefra, så er det ydre stadig en vigtig ting at have styr på. Det rette sæt tøj kan nemlig få din selvsikkerhed og dit humør helt i top, og få dig til at føle dig ovenpå. Nogle gange er det derfor vigtigt at forkæle dig selv med flot tøj, som passer til din stil og din krop, så du føler dig lækker og klar til alt. Denne følelse kan du også dele med din veninde, da det altid er en god gave at købe flot tøj til en god veninde, for at lade hendes indre gudinde skinne igennem via nyt tøj. 

Hvis du går og leder efter en fantastisk gave til din veninde, eller hvis du går og leder efter forkælelse til dig selv, så er bluser med pufærmer et godt sted at starte. Dette er nemlig in lige nu, og giver et flot look, i en kombination af klassisk og moderne. Der er mange gode grunde til, at pufærmer er blevet in igen, og derfor er du sikret et flot og moderne look til dig selv eller til din veninde. På whynotblog.dk får du en god idé til hvorfor pufærmer er in samt andre trends, men herunder finder du også lidt inspiration.

Modernitet møder den klassiske kvinde

Med en bluse med pufærmer får du et flot design, hvor modernitet møder det klassiske. Pufærmer har gennem tiden været et klassisk design, som daterer mange århundreder tilbage. Tilbage i 1800-tallet var pufærmer særligt anvendt på kjoler til kvinder, som symboliserede stil og klasse. Idéen bag pufærmer var at forlænge skulderlinjen for at udvise storhed og rigdom. 

Sidenhen har pufærmer fundet vej tilbage til mode i 1940’erne og 1980’erne i form af skulderpuder, som er en tvilling til pufærmer. Forskellen er, at hvor skulderpuder har indsyet polstring, så er pufærmer i stedet en effekt af stoffet og syningen i sig selv, uden et tredje element. 

Nu har pufærmer igen fundet vej tilbage til det moderne design, og har siden slut 2000’erne været et element i mange designs. Når du køber bluser med pufærmer påfører du dig dermed mange års mode traditioner, og kan derfor med god samvittighed kalde dig selv en kvinde, hvor modernitet møder det klassiske design. 

En lille detalje gør hele forskellen

Den fortsatte popularitet, som bluser med pufærmer har, stammer fra en lille detalje, som gør hele forskellen for designet. For pufærmer er nemlig denne lille detalje, som gør en ellers standard eller basis bluse til noget særligt. Mange bluser kan hurtigt komme til at se simple og ens ud, da farven og snittet oftest bliver det samme som mange andre. Men med den lille detalje, som pufærmer udgør, tilføjes et klassisk element som kan gøre hvilken som helst simpel bluse til noget særligt. 

Pufærmer kan fås på alle former for bluser. Helt almindelige langærmede T-shirts kan fås med pufærmer, så hverdagsblusen får et nyt look. Skjorter er også blevet tilføjet pufærmer, så det moderne snit får et elegant klassisk look inkorporeret. Du kan også finde almindelige T-shirts med pufærmer, så selv i sommervarmen kan du bære det flotte design. 

Selv kjoler kan fås med pufærmer, som igen blot tilføjer den detalje, som giver dit look mere elegance og lidt mere personlighed. Du kan også være heldig at finde flotte jakker, som bærer dette flotte element. 

Populærkultur og Disney

Pufærmer som mode har flere gange fundet vej til populærkulturen, hvilket blot har gjort det til et mere populært element at bringe ind i designs. Det mest famøse eksempel er Prinsesse Dianas flotte brudekjole, som var udsmykket med meget voluminøse pufærmer, som virkelig klædte hendes ellers meget simple design. Dermed blev en gammel victoriansk æra fra 1840’erne bragt op til royalt niveau, og siden er interessen for pufærmer blot steget.

Siden har også Disney markeret pufærmer i deres tegnefilm, hvor nogle af de mest elegante Disney prinsesser bar pufærmer som en del af deres flotte kjoler. Tænk blot tilbage på Ariels brudekjole, som havde flotte pufærmer tilsat det langærmede design. Med disse små detaljer har pufærmer altså fundet vej indtil populærkulturen og vil for evigt være stadfæstet som levn for vores moderne mode. 

Siden har populære karakterer i mange forskellige film og serier også båret pufærmer på deres kjoler. Og ja, i nogle tilfælde har figurerne skulle repræsentere en anden tid end nu, men det er stadig værd at lægge mærke til hvordan disse kjoler også er blevet lavet taget godt imod i moderne designs. 

Lav dine egne pufærmer

Pufærmer har også fundet vej ind i tøjstilen, fordi det er en detalje som alle kan tilføje til deres eget tøj, hvis du har mod på selv at sy lidt. Du kan finde en lang række mønstre til syning af pufærmer online, som du kan basere dit design på. Når du har tegnet mønstret op, klippet dit stof til og syet ærmet, skal du lave et bredt fold i bunden, hvor du kan indsætte en elastiksnor. Denne skal sys med rynketråd, så du får de flotte detaljer fra foldet ved et pufærme. Når først du har indsat elastiksnoren, så har du et flot ærme med de flotteste pufærme detaljer. 

Du kan finde mønstre og vejledning til at lave dine egne pufærmer online, så du kan tilføje et klassisk og elegant element til hvilket som helst stykke tøj i din garderobe. Dermed kan du personliggøre bluser, som du ellers ikke går med ofte, så de får et nyt liv og ny værdi i dit liv. 

Pufærmer er for alle

Fordi pufærmer både er noget, som du kan købe på flotte bluser, eller noget som du selv kan tilføje til dine egne bluser, så er pufærmer et personligt element, som alle kvinder kan bære. Uanset din alder, størrelse og stil vil pufærmer kunne passe til dit tøj. Det handler blot om at prøve sig frem, både når du selv vil sy eller når du skal finde den rette bluse til dig. 

Hvis du leder efter bluser med pufærmer til en veninde, så kan du roligt basere din inspiration på hendes stil og farvevalg. For som sagt kan du finde alle former for tøj med pufærmer, så du skal have indskrænket dine muligheder, så du får købt et stykke tøj som din veninde også kan bruge. 

Når du køber bluser med pufærmer, så skal du blot være opmærksom på omkredsen af ærmet. For ved nogle designs er ærmets omkreds blevet indskrænket, for at lade puf detaljen blive større og mere fyldig. Derfor kan en bluse i din almindelige størrelse godt føles lille i ærmernes omkreds, da den er syet ind for at støtte puf detaljen. Hvis dette skulle være tilfældet, så kan du sagtens vælge at købe blusen i et nummer større, da pufærmerne stadig vil se flotte ud, og du vil finde blusen mere behagelig at have på over ærmerne.