Udgivet i Livsstil

Drømmetydning: Hvad dine drømme betyder og symboler i dine drømmer

Af Veninde.dk

Vi har nok alle spekuleret på hvad vores drømme betyder på det eller andet tidspunkt, eller hvad den drøm, som du drømmer om og om igen, egentlig betyder. Her kan du læse om forskellige symboler og meninger i dine drømme og hvad det kan betyde for dit liv og for dig som person. Det er vigtigt at pointere at der ikke er et svar til hvad dine drømme betyder og det er nødvendigt at se ud fra drømmetydningen, hvordan og hvilken betydning det har for dig.

At blive jagtet

At blive jagtet kan betyde lidt forskellige ting. Selvom at det kan føles skræmmende eller ubehageligt- og kan føles som er mareridt, er det ikke altid noget uhyggeligt, som jagter dig, men snare noget uskyldigt. Dette kan repræsentere en side af dig selv, som du egentlig ønsker at styrke. 

At blive jagtet kan også betyde at der noget du løber fra i virkeligheden, en slags problemer. Ofte kan det at blive jagtet repræsentere gamle og uløste problemer som er kommet tilbage eller stadig fylder en del. Her kan du tænke på hvad du gør, når du blev jagtet i dine drømme. Løber du væk og gemmer dig, vender du dig om og konfronterer din jagter eller søger du efter hjælp? Disse reaktioner kan fremstille hvordan du håndterer dine problemer i virkeligheden.

Graviditet

Hvis du ikke er gravid, men drømmer om graviditet, kan det betyde at du har nogle projekter du gerne vil have i gang snart, en ide, som du gerne vil bringe til live. Disse projekter kan også være nye sider af dig selv, som du gerne vil bringe til live.

Hvis du er gravid, er det meget naturligt at drømme om at være gravid eller børn, og har ofte noget at gøre med at du snart skal føde. Det kan omhandle dine tanker eller bekymringer vedrørende kommende moderskab og ansvar eller selve fødslen.

Mord og død

At myrde nogen i drømme har forskellige betydninger alt afhængigt af hvem du myrder, generelt set er der noget, som du gerne vil skille dig af med. Hvis du myrder en person i dit liv du er tæt med, f.eks. dine forældre eller venner, så har du måske en vrede mod dem, ofte undertrykt, som kommer ud gennem drabet.

Hvis du dræber en fremmed, repræsenterer denne person ofte noget i dig selv som du ønsker at dræbe- i hvert fald vil have væk eller til at forsvinde i virkeligheden. Her er er det altså vigtigt at kigge på hvilken del af dig, som den fremmede repræsenterer.

Hvis du selv bliver myrdet, kan det betyde at noget vigtigt for dig, f.eks. en vigtig relation, er blevet ødelagt i virkeligheden eller det kan være gamle vaner som du prøver at skille dig af med.

Tæt på af mord er drømme om død. Død repræsenterer ofte at give slip på noget i sit liv, f.eks. holdninger adfærd eller relationer. Her kan du spørge dig selv ”Er der noget i dit vågne liv, du har brug for at give slip på?”. Mord og død betyder altså ofte at en del af dit liv vil udfase og nyt liv vil blomstre op.

Eksamen

Ligesom med graviditet, er det også meget naturligt at drømme om eksamen hvis du snart skal til eksamen. Hvis du ikke skal til eksamen lige foreløbig, betyder dine drømme højtsandssynligt at du føler dig overvåget eller testet i et område af dit liv. Det kan f.eks. være et job eller i skolen hvor du føler at du skal præstere hele tiden, men det kan sagtens være i andre mindre professionelle situationer, f.eks. blandt venner eller derhjemme. For at finde bedre svar, kan du stille dig selv spørgsmålene ’Hvordan udførte jeg eksamen i drømmen?’ og ’Hvordan vedrører min præsentation mit hverdagsliv?’

Tilbagevendende drømme

Tilbagevende drømme har ofte et fælles tema i drømmende, men nogle gange har de ikke mere til fælles end deres tema. Det kunne f.eks. være at blive jagtet, men forskellige steder af forskellige efterfølgere. Temaet i disse drømme er som sagt at blive jagtet, hvilket kan være fordi der er et uløst problem i dit liv som du prøver at undgå. Hvis du prøver at løse eller i hvert fald tage stilling til dette problem, er der en sandsynlighed at denne tilbagevendende drøm stopper for nu. Hvis du vil vide mere om at blive jagtet i drømme, kan du kigge længere oppe i artiklen.

Tilbagevenden drømme sker altså ofte når der er noget vi vælger at ignorerer som vores underbevidsthed prøver at gøre os opmærksomme på.

Tænder

Noget af det mest almindelige at drømme er at miste tænderne. Det kan være at de falder ud eller er ved at smuldre ud af munden på dig. Dette kan betyde at der måske ikke føler at du træder ordenligt til i dit liv eller at der noget du har brug for at sig – ”spytte ud”. Det kan betyde at du holder dig tilbage i virkeligheden.

Derudover kan det også betyde en reel overgang, f.eks. fra barn til voksen, hvor man også i virkeligheden mister sine tænder. Men at miste tænder kan repræsentere forskellige slags overgangen, ikke kun barn til voksen, ofte handler det om at du vokser som person.

Falde og flyve

Ligesom med tænderne, er det at flade og flyve også meget almindelige drømme at have. Når du falder, har du ikke noget kontrol og det kan føles meget ubehageligt, og det er også det din drøm repræsenterer- mangel på kontrol i dit liv og ofte også mangel på støtte. Dog hvis det føles behageligt at falde kan det betyde at ting er ved at falde på plads i dit liv, og det bevæge sig lidt over mod at flyve. Når du drømmer om at flyve, er det som regel gode drømme, og du kan opleve at du nærmest kan styre din drøm i mens du flyver. At flyve er forbundet med følelsen af frihed og når du har det godt i i dit liv og føler dig ovenpå, drømmer du også at du rent faktisk er oven på eller ser ting ovenfra, ved at flyve.

Nøgenhed

At være nøgen er ofte forbundet med at føle sig sårbar. Placeringen af din drøm kan have betydning for betydningen af din drøm. Hvis du er et offentligt sted og har det ubehageligt med at være nøgen, kan det betyde at du er bange for hvad tænker om dig og det fylder meget hos dig. Hvis du er til en fest på din skole og finder dg selv nøgen kan det betyde at der er områder af dit skoleliv, som du føler dig utryg eller ubehageligt tilpas i. Hvis du modsat ikke har det ubehageligt med at være nøgen, kan det være et tegn på at du har det godt med dig selv og ikke er bange for at vise hvem du er. Lidt alternativt kan nøgenhed også betyde at du skal vise eller åbne dig over for nogen eller vise din sjæl til nogen.

Vand

Vand er ofte et symbol på følelser og hvordan du rejser følelsesmæssigt og tilstanden af vandet i dine drømme har en stor sammenhæng med hvordan du har det. Er vandet frosset kan det symbolisere at dune følelser bliver holdt inde eller undertrykt. Hvis du er i et slags oprør med dine følelser, kan du drømme om voldsomt vand som f.eks. tsunamier eller voldsomme bølger. Hvis du har det godt og roligt, kan du drømme om vand som flyder stille af sted, ofte blødt. Hvis der er overskyet, kan det repræsentere mangel på klarhed.

Mareridt

Mareridt er ubehagelige drømme fyld med angst og frygt, og hvis du oplever at du vågner med at sæt, er det ofte fordi du ikke drømmen ikke har kunne finde en løsning på, som foregik i din drøm. Mareridt er ofte budskaber om noget i dit liv, som volder dig angst og ubehag. F.eks. hvis du drømmer at du store bølger nærmer sig, og vil oversvømme dig, kan det være at du føler dig overvældet i virkeligheden. Mareridt kan også være virkelige traumer som din hjerne genlever- dette forekommer ofte. Tit bliver mareridtet mindre voldsomt efter nogen tid, hvis du får hjælp og snakker om dine trauma, og kan også forsvinde helt på et tidspunkt.

Venner

Hvis du drømmer om en person, du ikke har set i lang tid, kan det være din underbevidsthed som prøver at fortælle dig at du skal række ud efter dem, eller der kan være nogle uforløste ting. Hvis du drømmer om dine nære venner kan det være et tegn på at du føler dig elsker og respekteret. Relationer til vores venner hjælper os med at forstå mere om os selv, så de kan også hjælpe os med at lære os noget om os selv i drømme. Det kan komme meget an på hvilke relationer du har til de venner du drømmer om og hvilken rolle de spiller i dit liv.

Der findes selvfølgelig mange flere symboler i drømme, men her har vi tage fat i nogle af det mest typiske drømme. Der findes også flere tolkninger på drømme, dette er en guide til se om du kan genkende en sammenhæng mellem dit liv og dine drømme.