Udgivet i Beauty

Den komplette guide til skønt hår

Af Veninde.dk

Håret på vores hoveder gør meget for vores fylde udseende, og derfor er det heller ikke så mærkeligt, at man drømmer om at have skønt og fyldigt hår. Men synes du også, at dit hår godt kunne trænge til noget mere forkælelse? Måske du mangler et par gode fifs til, hvordan man får lækkert hår? Så læs med i denne artikel for at få nogle gode tips. 

Pas på med de varme og lange bade

Det kan være skønt for krop og sjæl at tage et langt og varmt bad, men det er desværre ikke noget, håret er så glad for. Når vi går i bad, så skyller vi nemlig de naturlige olier ud af håret. Det vil sige, at håret bliver mere tørt, efter vi har været i bad.

Men når du går i bad, kan du tænke over, at det ikke er alt for længe, og vandet ikke er alt for varmt. 

Vask ikke håret for ofte

Det anbefales også, at man er opmærksom på ikke at vaske sit hår alt for ofte. Det er noget, der godt kan kræve tilvænning, da ens hår i starten hurtigt kan blive fedtet, hvis man f.eks. er vant til at vaske det hver dag. Men når du har vænnet dit hår til kun at blive vasket måske 2-3 gange i ugen, så bliver det meget gladere.

Gå jævnligt til frisøren

Du bør ikke bare sætte dig i frisørstolen, når du trænger til en ny frisure. Du bør nemlig sørget for, at du jævnligt får klippet dit hår, så det ikke spalter. Spalter kan nemlig ikke bare ødelægge spidserne.

Spaltningen kan fortsætte op gennem håret, så det er mere end spidserne af håret, der ender med at være slidt. Det kan f.eks. være en god idé at få klippet sit hår cirka hver 3. måned. Du kan også læse mere om, hvad du kan gøre for dit hår inde på mxpress.dk for mere information. 

Sørg for at fugte håret efter bad

Man kan hurtigt komme til at tænke, at man kan komme til at købe sig fattig i produkter til håret, når man først ser, hvor mange produkter der faktisk findes. Men der er alligevel mange produkter, der kan være med til at gøre en lækker forskel for dit hår. Det er f.eks. altid fornuftigt, at du husker at fugte det godt, efter du har været i bad. Her kan det være en god idé med en hårolie til at putte i håret for ekstra fugt. 

Pas på med hestehale

Det er ikke fordi, at det skal være forbudt at gå med hestehale, og det kan også være nødvendigt, at man nogle gange får håret væk fra ansigtet. Men man skal også være opmærksom på, at man ikke bliver alt for glad for at have håret oppe.

Man slider nemlig håret det sted, hvor elastikken sidder. Går man med hestehale hver dag, så kan man virkelig nå at knække mange af sine hår. Det kan også være en fordel at kigge efter elastikker, der er mere skånsomme for håret.

Den rigtige hårbørste

Mange tænker måske også, at valget af hårbørste ikke kan have den store indflydelse på, hvor godt vores hår har det. Men det er endnu en skrøne, der bør pakkes sammen.

Med den rette hårbørste har du nemlig langt nemmere ved at redde dit hår, uden at du trækker en masse med op fra hårsækken, mens du redder det. Når man først har prøvet forskellen fra en dårlig til en god hårbørste, så er det svært at vende tilbage.

Sådan redder du bedst håret

Når du så skal redde dit hår, er det også vigtigt, at du tænker over at gøre det på den rigtige måde. Du skal nemlig sørge for, at du starter nedefra og så lige så stille arbejder dig opad, så du får redt mere og mere af håret.

Hvis du gør dette, så kan du nemlig også skåne dit hår under redningen og sørge for, at der igen ikke er alt for mange, der bliver hevet ud af hårsækken. Nu har du en masse tips til håret, du kan tage til dig, hvis du også drømmer om lækkert hår.